TIME

TIME

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

EΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΙSSAN QASHQAI!!!!!!!!!!!!

Το Νοέμβριο του 2013 θα αποκαλύψει η Nissan το ολοκαίνουριο Nissan Qashqai, το οποίο θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του 2014.Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιαπωνικής εταιρείας και επικεφαλής της στρατηγικής της σε παγκόσμιο επίπεδο Andy Palmer
, η νέα γενιά του μικρομεσαίου crossover της ιαπωνικής φίρμας θα βασίζεται στο Hi-Cross concept, το πρωτότυπο που είδαμε το 2012 στη Γενεύη. Το άκρως επιτυχημένο στην Ευρώπη SUV της Nissan θα διαθέτει μια εντελώς νέα πλατφόρμα, την οποία θα χρησιμοποιούν τόσο το επόμενο X-Trail, όσο και τα μελλοντικά sedan της Nissan. Την ίδια πλατφόρμα θα χρησιμοποιούν και αρκετά μοντέλα της Renault φυσικά με κυριότερο ίσως το επόμενο Renault Megane.


Το Nissan Qashqai του 2014 θα διατίθεται και πάλι σε τετρακίνητες και δικίνητες εκδόσεις, ενώ όσον αφορά στα μηχανικά του σύνολα, στους diesel βασικός θα είναι ο εξαιρετικός κινητήρας των 1,6 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 320 Nm ροπής στο υπάρχον μοντέλο. Ο βασικός κινητήρας βενζίνης θα είναι ένας νέος turbo 1.2 λίτρων (κινητήρας της Nissan), του οποίου η απόδοση θα αγγίζει τους 114 ίππους. Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα αντικαταστήσει μάλλον τον ατμοσφαιρικό βενζίνης των 1,6 λίτρων που υπάρχει στο Qashqai που κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους.Σημαντική είδηση είναι ότι το νέο Nissan Qashqai του 2014, θα διαθέτει και plug-in hybrid έκδοση η οποία όμως θα αρχίσει να διατίθεται περίπου ένα χρόνο αργότερα από τις «απλές» εκδόσεις, δηλαδή μέσα στο 2015.

Η παραγωγή του νέου Qashqai για την ευρωπαϊκή αγορά θα παραμείνει στο Sunderland της Μ. Βρετανίας και θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2013.



















ΠΗΓΗ: www.e-go.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου